« terug naar vorige pagina

Mantelzorgondersteuning

Vanaf april inloopspreekuur voor mantelzorgers in Valkenswaard
Heeft u als mantelzorger vragen of behoefte aan ondersteuning? Dan kunt u vanaf april maandelijks op vier locaties in Valkenswaard terecht bij het spreekuur voor mantelzorgers. Deze spreekuren zijn een initiatief van gemeente Valkenswaard en Steunpunt Mantelzorg Verlicht. De spreekuren zijn voorlopig gepland tot 30 september 2024.

Bezoek de gratis spreekuren op de volgende momenten en locaties:

  • Borkel en Schaft: Elke eerste donderdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur, in de huiskamer van Dorpshuis D’n Teut, (Dorpsstraat 55, Borkel en Schaft).

  • Valkenswaard: Elke tweede woensdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur, in ’t Gegraaf in de Hijskraan, (Seringenstraat 2, Valkenswaard).

  • Valkenswaard: Elke derde dinsdag van de maand, van 13.30 tot 16.30 uur, in buurthuis ’t Huukske, (Klappermanstraat 17, Valkenswaard).

  • Dommelen: Elke laatste vrijdag van de maand, van 10.00 tot 11.00 uur, in Ons Dommels Plèkske, (Van Bruhezedal 1 in Dommelen).

Mantelzorger centraal
Bij het inloopspreekuur beantwoordt een mantelzorgconsulent al u vragen. Daarnaast biedt zij een luisterend oor en helpt mantelzorgers een weg te vinden in de zorg. Zo kunt u hier ook terecht voor advies over regelingen, hulp bij het invullen van formulieren of informatie over bepaalde ziektes of organisaties.

In ieder geval tot 30 september open
De inloopspreekuren in Valkenswaard zijn in ieder geval het komende half jaar te bezoeken. Na deze periode wordt bekeken of de spreekuren en locaties goed aansluiten bij de vragen en wensen van mantelzorgers. Dan wordt besloten of de spreekuren in deze opzet langer open blijven.